- 2 muschiuleti de porc intregi (cam de 750 g bucata)
- 100 ml otet Balsamico
- 200 ml supa
- 3 linguri sos de soia conform
- piper, boia de ardei dulce
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 ramurele cimbru
- 2 linguri mustar
- 1 galbenus
- 3 linguri faina de naut
- 50 g unt topit
- ulei pentru prajit
- 200 g bacon in felii subtiri (sau sunca de Parma)
Mod de preparareSe amesteca otetul cu supa si cu sosul de soia, se condimenteaza cu piper si boia.
Patrunjelul si cimbrul se toaca si se amesteca cu mustarul, galbenusul, faina si untul topit.
Se prajesc muschiuletii la foc mare pe toate partile si se iau din tigaie.
Feliile de bacon se pun una langa alta (sa se acopere putin), astfel incat sa obtinem o suprafata.
Se pune pe suprafata asta de bacon un muschiulet, se pune pe-o parte parte (unde o sa vina celalalt muschiulet) pasta cu mustar, se pune muschiuletul al doilea deasupra (cu partea subtire peste partea groasa a primului).
Se invelesc cu feliile de bacon.
Se pune in tava si se toarna sosul de otet deasupra.
Se acopera si se da la rece cateva ore macar.
Se da la cuptorul preincalzit (175°C) cam 45 de minute.
Cand e gata se scoate din tava, se inveleste in folie de aluminiu, se lasa 5 minute acolo sa traga, apoi se taie.
Intre timp se toarna sosul din tava intr-o oala, se reduce (fierbe la foc mare), se serveste cu friptura.
Se poate pregati in ziua anterioara, iar cand e s-o mancam, o bagam doar la cuptor.
Copyright ©
Kalua
Reproducerea strict interzisa!