Sunteti in categorie: Retete de slabire

Salata Monti de fasole verde

Ingrediente
  • 5oo g fasole verde
  • tarhon
  • 8 rosii, dar nu foarte mari
  • 2 tulpini de cicoare (andive) - se pot lasa si deoparte, dar se potrivesc bine
  • 6-10 nuci
  • 400 g telemea (de oaie-ar fi si mai bine)
  • 150-200 g salata (ruccola se potriveste cel mai bine ca-i nucoasa, in lipsa a se folosi una mai cu gust, nu salata verde simpla)
  • vreo 5 linguri de ulei de masline
  • vreo 3 linguri aceto balsamico
  • 3-4 catei de usturoi tocat marunt
  • supa instant conforma
  • piper

Mod de preparare
Se curata si taie fasolea si se pune la fiert in putina apa cu supa instant (fasolea sa se abureasca mai mult) si cu tarhonul.
Se spala salata si cicoarea, se taie si se pun intr-un bol mare.
Pe deasupra se pun rosiile taiate.
Cand fasolica e gata (sa nu fie chiar moale de tot) se scoate din oala (atentie, supa nu se varsa!) si se pune peste rosii.
Peste fasole se pune telemeaua faramitata.
Se infierbanta uleiul intr-o tigaie, se pune usturoiul si nucile in el si se amesteca mereu pana cand usturoiul este usor auriu (atentie sa nu se arda).
Se ia de pe foc, se adauga otetul si cam 5 linguri din supa in care a fiert fasolea, se pipereaza si se toarna peste salata. Se serveste imediat, calduta.
Copyright © Kalua
Reproducerea strict interzisa!

 

Sursa: Salata Monti de fasole verde