Ingrediente:
1 galbenus crud
aprox. 100 ml ulei pentru maioneza
200 ml iaurt mai degresat
1 piept de pui - se taie patratele de 1 cm
500-600 g champignons crude - se taie bucati mari
vreo 3 linguri ulei de masline pentru prajit
verdeata de patrunjel
sare, piper
1 ardei rosu
usturoi - 4 catei
Mod de preparare
Intai faceti maioneza dintr-un galbenus crud si uleiul respectiv.
Maioneza se dilueaza cu iaurtul batut.
In 2 linguri ulei de masline se calesc ciupercile, taiate bucati mari (in 2 sau 4), cu putina sare si piper, amestecand pana cand scade apa pe care o lasa.
Catre sfarsit se adauga si 2 catei usturoi pisati.
Separat se rumeneste pieptul de pui in 1 lingura ulei de masline, cu sare si piper.
Catre sfarsit se adauga din nou 2 catei usturoi, sa se caleasca usor si el.
Apoi se amesteca sosul de maioneza cu ciupercile si pieptul de pui, se adauga o mana buna de verdeata de patrunjel tocata si 1 ardei rosu tocat, se drege de sare si piper si se serveste.
Copyright © Leea
Reproducerea strict interzisa!