
Pentru zilele calduroase de vara va recomandam supa de castraveti cu somon afumat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 castravete lung
1/2 legatura de marar
150 g smantana groasa
75 g somon afumat
1 lingura supa (instant)
1 lingura suc de lamaie
sare, piper (alb daca se poate)
nucsoara rasa
Se face o supa din 1/4 l apa si supa instant si se lasa la racit. Se spala castravetele si se taie o bucata din el (cca. 6 cm), care se pune deoparte. Restul se taie mic. Mararul se spala si se pune si din el ceva deoparte. Din bucatelele de castravete si marar se face un piure la care se adauga supa, sucul de lamaie si jumatate din smantana. Se potriveste de gust cu sare, piper si nucsoara si se da la frigider.
Restul de castravete se taie cubulete, somonul fasii. Se pune supa in farfurii si in fiecare farfurie, in mijloc, se pune un mot de smantana, apoi se presara cuburelele de castravete, pe deasupra fasiile de somon (care se incolacesc putin ca sa arate frumos). Pe o parte a motului se smantana se pune o crenguta mica de marar.
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!