Daca va plac ciupercile, in mod sigur veti pregati aceasta reteta. Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
40 g unt
700 g Champignon taiate felii
1 ceapa tocata marunt
1 ceapa esalota taiata marunt
25g faina
2-3 EL vin alb sau Sherry
1,5 l supa de legume (eventual instant)
150 ml frisca lichida neindulcita
2 linguri patrunjel verde tocat
suc de lamaie
sare, piper
smantana groasa la servit
Jumatate din unt se lichefiaza intr-o tigaie la foc mic. Se adauga ciupercile, se sareaza, pipereaza si se prajesc ca. opt minute (pana ciupercile prind culoare) la foc mediu. Se ia tigaia de pe foc.
Restul de unt se lichefiaza in oala de supa, se calesc usor ceapa si esalota, apoi se adauga faina si se amesteca doua-trei minute. Se toarna supa, apoi vinul si iar se amesteca bine, sa nu se faca cocolosi.
Cam un sfert din ciuperci se pune deoparte, restul se pune in oala si se lasa la fiert cam 20 de minute.
Se amesteca din cand in cand. Se lasa supa la racorit (nu trebuie sa fie rece) si se pune in blender si se face crema din ea.
Se pune iar in oala, se adauga feliile de ciuperci puse deoparte, frisca si patrunjelul si se incalzeste (nu fierbe!) cam cinci minute. La sfarsit se aduga sucul de lamaie (dupa gust), se potriveste de sare si piper si se serveste cu un mot de smantana.
Ce mai puteti incerca (daca va place supa cu mai mult unt), metoda vine de la legatul sosurilor si se numeste (sper sa nu vorbesc prostii pe romana) a monta (monter in franceza): la sfarsit se adauga in supa fierbinte bucatele mici de unt de la congelator si se amesteca bine, bine. Se serveste imediat.
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!