Sunteti in categorie: Gastronomie

Supa groasa de linte

Pentru a incerca aceasta reteta nemteasca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

250 g linte, care se inmoaie cu cateva ore inainte de gatit (sau cca. 500 g linte fiarta)
800 ml supa (instant)
1 foaie de dafin
250 g cartofi
2 morvovi
1 praz
1 ceapa
2 linguri ulei
4 crenvursti
patrunjel verde
otet, sare, piper

Mod de preparare:
Lintea se fierbe in supa cu foaia de dafin ca. 40 min.
Cartofii si morcovii se curata si se taie cuburele. Prazul se curata, spala si taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga cartofii si morcovii, se calesc si ei usor. Se adauga 150 ml apa si se lasa la fiert 15-20 min cu capacul pe oala. Se adauga prazul si se mai fierbe 3-5 min. Acum punem si lintea cu tot cu lichid, se lasa sa traga un clocot, dupa care se pun si crenvurstii, taiati felii. Se potriveste de gust cu un pic de otet bun, sare, piper (atentie, supa contine deja sare!).
In farfurii se presara cu patrunjel verde tocat.
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Supa groasa de linte