Sunteti in categorie: Editorial

Saraca fata batrana ?

femei de carieraFemeia la 30 de ani.... singura. Nimic deosebit. Sunt destule si randurile lor se ingroasa pe zi ce trece. De ce aceasta tendinta? Pai motive ar fi destule. Femeile au devenit mai constiente si mai informate, stiu mai bine ce isi doresc de la viata, nu mai sunt dispuse sa accepte pe oricine alaturi doar de dragul unei verighete pe deget. Femeile au acces acum la putere, la bani multi castigati pe propriile picioare (si nu printre ele), nu mai au nevoie de un barbat care sa le asigure securitatea financiara. Ba chiar mai mult, daca sunt niste femei cu adevarat puternice isi pot creste si copilul singure, isi pot oferi singure validare cam pe toate planurile, mai putin cel afectiv.
Totusi, cele mai multe dintre ele tanjesc in secret dupa o poveste de dragoste, dupa stabilitatea unui camin, dupa confortul psihic oferit de o casnicie reusita.

Dintr-un motiv sau altul insa, nu reusesc sa obtina nimic din toate acestea. Unele si-au trait viata din plin pe la 20 si ceva de ani si acum isi doresc sa se domoleasca, altele au fost atat de concentrate asupra carierei incat timpul a zburat pe langa ele si temuta varsta de 30 de ani le-a surprins singure si fara nici un plan serios de viitor cu vreun barbat, sau altele s-au hotarat in al 13-lea ceas sa rupa in sfarsit relatia in care se aflau din inertie pana acum dupa ce si-au dat seama ca nu corespunde deloc necesitatilor lor pe termen lung.

femei de 30 de aniVarsta de care se tem toate femeile
Implinirea a 30 de ani, din motive neelucidate inca de mine e o varsta de care se tem toate femeile, iar cele singure sunt de-a dreptul ingrozite.
Ce ma fac? Incotro o apuc? Ar trebui sa fac un copil, ticaie ceasul biologic! Dar cu cine? Il fac in eprubeta? Am bani acum sa plec in vacanta unde vreau dar parca nu m-as duce singura. Zis si facut, trebuie sa imi gasesc un barbat. Dar cand? Dupa cele 10 ore pe care le petrec la serviciu si abia astept sa ajung acasa sa imi fac un sandvis si sa ma bag in pat?
In weekend cand abia mai apuc si eu sa merg la shopping sau la sala (pentru ca se stie, daca iti trebuie barbat trebuie sa arati de 20 de ani chiar daca buletinul tau spune altceva). Sa ies seara in club pe unde se perinda numai pustani abia iesiti din pubertate si dornici nevoie mare de aventuri de o noapte?
Eh dracie, prea complicat. Ia mai bine sa raman eu singura, ca am o multime de avantaje : nu mai trebuie sa ma epilez asa des, pot sa ma plimb prin casa in pijamaua cu Tweety dupa bunul plac, pot sa mananc singura o cutie de inghetata fara sa trebuiasca sa impart cu nimeni si pe cuvant de onoare statisticile spun ca e mult mai sanatos si odihnitor sa dormi singur in pat. Dar uite, vin sarbatorile de iarna si eu sunt singura.
Ciuciu cadouri, ciuciu concediu romantic la munte... ma duc iar acasa la mama care o sa ma intrebe cand am de gand sa ma marit ca am si eu totusi o varsta.
De parca ar fi asa simplu...

Societatea in general tinde sa compatimeasca o fata batrana care nu si-a gasit sortitul, desi isi doreste acest lucru si tinde sa puna la zid femeia singura si trecuta de o varsta care pare ca se simte foarte bine in pielea ei si nu da semne ca si-ar dori sa isi schimbe statutul. Femeile maritate o invidiaza in secret pe femeia de cariera ce trage vartos de volanul Jeep-ului ca sa ajunga la timp la sedinta cu asociatii, dar pe la colturi o numesc in toate felurile : "acra", "frustrata","ne...consolata" si uneori, doar uneori, o fac pe buna dreptate.

Femeia la 30 de ani, desi ne vine greu sa recunoastem, trece prin niste schimbari complexe iar faptul ca e singura nu o ajuta deloc.

Daca va regasiti in randurile de mai sus sau doar daca vreti sa va spuneti parerea, intrati pe forum la discutia Saraca fata batrana, despre burlacie intentionata sau accidentala si vorbeste cu noi despre acest subiect!
©Silvia Craciun

 

Sursa: Saraca fata batrana ?