Conopida in inel de carne tocata este o reteta Montignac foarte apetisanta si usor de preparat chiar si pentru domnisoarele care nu au prea multa experienta in arta culinara.
Ingrediente necesare:
- 1 conopida intreaga
- 750 g – 1 kg carne tocata de vita (slaba)
- 200 g smantana
- sare, piper, nucsoara
- supa
- o lingura de unt
- faina de soia sau naut
- 1 – 2 oua
- 50 g cascaval sau parmesan
- facultative: 1 ceapa si niste usturoi pentru carnea tocata
- 1 ceapa pentru inele din ceapa pe deasupta
- rosii sau un ardei rosu pentru culoare
Mod de preparare:
Conopida se fierbe intreaga in supa (o conopida mijlocie se fierbe aproximativ 15 minute, una mare cam 20 de minute, in orice caz sa nu fie moale de tot). Carnea tocata se amesteca cu condimentele, si ouale. Se pune si niste ceapa tocata marunt plus putin usturoi. Din unt, faina, smantana si ¼ l din supa in care s-a fiert conopida se face un sos alb.
Conopida fiarta se pune intr-o forma termorezistenta rotunda, in mijloc. In jurul ei, lipita de ea, se face un inel din carnea tocata. Se toarna sosul pe deasupra si se presara cu cascavalul ras. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 30-40 minute.
Cu 5 minute inainte de a fi gata se presara inele de ceapa si se taie niste ardei capia. Numai pentru culoare.
Reproducerea fara acord strict interzisa!