Iata o reteta delicioasa de ciuperci. In cazul in care va ganditi sa serviti ciupercile ca garnitura pentru peste sau alte preparate trebuie sa stiti ca sunt foarte condimentate si sunt delicioase servite ca atare, cu paine conforma sau numai cu salata.
Aveti nevoie de urmatoarele
ingrediente:
- 500 g ciuperci proaspete (sau congelate)
- 5 linguri bulion
- 2 linguri vin alb sec
- ulei de masline
- 1 lingura coriandru boabe macinat
- 1 lingura cuisoare macinate
- sare, piper
- 2 frunze de dafin
- cimbru
- suc de lamaie
- patrunjel verde din belsug
Mod de preparare:Ciupercile se curata si se taie in patru sau in felii (depinde de marimea lor). Se infierbanta o tigaie mai mare, se pune uleiul in ea, apoi vinul, sucul de lamaie si condimentele. Se adauga ciupercile taiate.
Dupa ce s-au calit ciupercile se adauga plantele in afara de patrunjel si bulion. Se amesteca bine, se mai lasa un minut pe foc. La sfarsit de tot se pune patrunjelul tocat mic.
Nu uitati sa scoateti foile de dafin inainte de a fi servita mancarea.
Reproducerea fara acord strict interzisa!