Va place mancarea italieneasca? eLady.ro iti recomanda o reteta delicioasa si...italieneasca.
Ingrediente necesare:- 30 rondele subtiri de salam uscat cu diametru mai mare (nu foarte subtiri); daca gasiti numai salam mai ingust, puneti mai multe felii
- 1 kg dovlecei
- usturoi
- piper
- plante italienesti sau numai cimbru, rozmarin, oregano, maghiran
- 5 oua
- 200 - 300 ml smantana subtire sau frisca lichida neindulcita
- 400 g mozarella
Mod de preparare:Rondelele de salam se prajesc (nu chiar crocante) intr-o tigaie mare si inalta. Dovleceii se taie felii sau bastonase, cum vreti voi, se adauga in tigaie, se mai amesteca din cand in cand. Se adauga usturoiul tocat mic si se pipereaza bine.
Se pune toata compozitia intr-o forma termorezistenta. Ouale se bat cu smantana, se pun si plantele si se toarna totul peste dovleceii cu salam. Mozarella se taie felii si se pune deasupra mancarii. Se da la cuptorul preincalzit, la 200°C cam 30 minute.
Puteti orna farfuria cu niste frunze proaspete de busuioc sau cu o ramurica de rozmarin sau maghiran.
Se poate servi cu salata de rosii si, pentru nemontignaci, cu ciabatta.
Reproducerea fara acord strict interzisa!