Vreti sa va surprindeti invitatii si familia cu niste simple chiftele? Noi va propunem o reteta un pic mai deosebita si care va avea succes garantat.
Ingredientele necesare pentru chiftelutele bandajate:
- carne tocata de vita (slaba)
- ceapa
- usturoi
- patrunjel
- chili
- sare, piper
- ou
- felii de prosciutto crudo (sau sunca)
- seminte de pin
- salvie
Mod de preparare:Se face compozitia de chiftele din carne tocata (daca se poate din carne slaba de vita), ceapa, usturoi, patrunjel, chili, sare, piper, ou. Prajiti usor si niste seminte de pin intr-o tigaie fara grasime si incorporati-le in amestecatura.
Faceti bile din compozitie si le puneti pe-o felie de prosciutto crudo. Peste bile se pune o frunza de salvie.
Infasurati sunca in jurul bilei de carne. Bila se aplatizeaza astfel incat sa umple felia de sunca.
Se prajesc la foc mic spre mediu, intorcandu-le de 3-4 ori.
Chiftelutele se pot servi cu un sos de vin de Porto cu smantana (facut din vin, smantana si frunze de salvie, toate fierte pana se ingroasa putin). In acest sos puteti adauga si niste boabe de piper.
Reproducerea fara acord strict interzisa!