elady.ro va propune o reteta traditionala de saramura de pui conforma regimului Montignac.
Ingrediente necesare:- pulpe de pui dezosate si fara pielita
- condimente pentru carne de pui
- o rosie
- 1-2 ardei verzi iuti
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 3-4 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- aproximativ 100 ml apa fierbinte
- delicat sau sare si piper
Mod de preparare:Se condimenteaza pulpele, se pun pe gratar; dupa ce sunt gata preparate, se pun intr-un bol incapator.
Separat se toaca marunt usturoiul, patrunjelul, ardeii se curata de seminte si se taie fideluta, rosia se taie cubulete mici. Toate ingredientele acestea se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si se presara printre pulpele de pui gata preparate, puse in bol.
Peste ele se toarna apa clocotita in care s-a dizolvat sarea si eventual a fost adaugat piperul macinat.
Se acopera totul cu un capac pentru 5-10 minute.
Se serveste calda, iar pentru nemontignaci, cu mamaligutza calda.
Pofta buna!
Reproducerea fara acord strict interzisa!