Nu ati incercat inca bucataria nemteasca? Noi va recomandam o reteta de rulade din carne de vita, un clasic al bucatariei nemtesti. Este o reteta usor de facut dar cu un gust delicios. Daca urmati dieta Montignac, aceasta reteta este delicioasa si conforma.
Ingrediente necesare:- 1 legatura ceapa verde
- 4 castraveti murati conformi
- 4 bucati de carne de vita (pulpa de vita)
- sare, piper
- 3-4 lingurite mustar conform
- 8 felii subtiri de bacon
- cimbrisor
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 1 bucata telina radacina
- 50 g kaiser
- ulei sau grasime de rata
- 400 ml vin rosu sec
- 400 ml supa conforma (de vita)
- 1 ramurica rozmarin
- 2 foi de dafin
- 100 g smantana grasa
Mod de preparare:Ceapa verde se curata si se taie in bucati lungi de 4-5 cm. Castravetii murati se taie si ei in "dungi".
Carnea se intinde, se sareaza, pipereaza si se unge cu mustar pe-o parte. Se pun cate doua felii de bacon peste mustar, se presara cu o parte din cimbrisor, apoi se pun perpendicular bucatile de ceapa verde si castravete murat. Se ruleaza cu atentie si se fixeaza cu ace speciale pentru rulouri, cu scobitori sau cu ata de bucatarie.
Se da drumul la cuptor (200°C).
Legumele de supa se taie mic, kaiserul la fel. Se incinge uleiul sau untura la foc mare si se preajesc in ea ruladele pe toate partile. Se scot ruladele, se pune kaiserul si legumele de supa la prajit. Cand acestea sunt prajite se pun ruladele inapoi si se stinge totul cu vinul si supa. Se adauga rozmarinul, dafinul si restul de cimbrisor. Se reduce focul, se acopera tigaia sau oala cu capac si se lasa cam o ora si jumatate la fiert.
Cand sunt gata se scot ruladele din sos (se pun undeva la cald), sosul ori se strecoara, ori se paseaza si se mai lasa putin la foc mai mare la redus. Se potriveste sosul de sare si piper, se adauga smantana. Ruladele se pun iar in sos, sa se incalzeasca bine si se servesc imediat.
Ruladele se pot servi cu garnitura de fasole verde.
Reproducerea fara acord strict interzisa!