Daca va plac icrele va propunem o salata de icre de stiuca conforma dietei Montignac.
Ingrediente necesare:- 100 g icre stiuca
- ulei
- zeama de lamaie
- apa minerala carbogazoasa
- 1/2 ceapa tocata marunt
Mod de preparare:Se scot icrele de la frigider pentru a ajunge la temperatura camerei (nu este recomandat sa bateti icrele atunci cand sunt reci, abia scoase de la frigider). Se pun intr-un bol si se bat cu mixerul 1-2 minute simple, pana incep sa se sparga bobitele de icre si se albesc. Incepeti sa adaugati ulei putin cate putin fara sa va opriti din mixat.
Cand amestecul s-a ingrosat adaugati putina de zeama de lamaie si un strop de apa minerala carbogazoasa pentru ca salata de icre sa devina pufoasa.
La sfarsit se adauga o jumatate de ceapa tocata marunt.
Bine de stiut: deoarece icrele se pastreaza in saramura, la salata de icre nu se adauga sare. Este indicat sa mixati icrele cu suficient ulei si apa minerala carbogazoasa daca sunt prea sarate.
©Reproducerea fara acord strict interzisa!