Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Otita la bebelusi

Otita este o boala a copiilor de varsta mica pe care o pot contracta in special intre 6 luni si 3 ani. Functie de localizarea bolii, otitele pot fi de mai multe feluri: otita externa, medie sau interna, cea mai frecvent intalinita fiind otita de ureche medie.

Cauzele imbolnavirii de otita
Cauzele otitei medii sunt bacteriene sau virale.
Spre deosebire de adulti, la copii trompa lui Eustachio are o lungime mai mica, este pozitionata orizontal si este si mai larga, iar microbii pot ajunge cu mult mai mare usurinta in urechea medie,provocand infectii.

De ce se imbolnavesc bebelusii de otita
Otita medie apare in special iarna. Polipii, alergiile care se manifesta prin infundarea nasului, perturband functionarea normala a trompei lui Eustachio), fumatul pasiv sunt alte cauze ale otitei la copii. In special baieteii sunt mai predispusi sa faca otita in comparatie cu fetitele.

Cum se manifesta otita la bebelusi si copii mici
Simptomele otitei medii difera in functie de varsta; bebelusii sunt agitati, plang “fara motiv”, nu dorm bine, au febra si fac diaree.
Urechiusile devint dureroase, copilul isi freca capusorul de perna sau se tine cu minutele de ele. In timpul alaptatului durerile pot deveni si mai mari, de multe ori bebelusul refuzand sa suga din acest motiv.

Copiii de varsta mai mare spun ca nu aud bine, se plang de dureri ale urechii si fac febra Mai rar pot aparea manifestari ale otitei prin acufene (zgomote, pocnituri), stari de ameteala, stare generala proasta, sstari de greata si episoade de voma.

Tratamentul otitei la bebelusi si copii mici
Otita se trateaza numai de catre medic, medicamentele se administreaza numai pe baza prescriptiei medicale. Nu dati copiilor medicamente doar pentru ca asa ati auzit ca trateaza otita!
Daca suspectati ca bebelusul sau copilul este bolnav, mergeti de urgenta la medicul pediatru!

 

Sursa: Otita la bebelusi