Sunteti in categorie: Gastronomie

Rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata

retete de prajituri pentru Craciun

Rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata este un desert specific Craciunului in Canada; prajitura mai poarta numele de "Bûche de Noël".

Ingrediente necesare pentru rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata:

Sirop

- 100ml apa
- 50 g zahar pudra,
- Apa si zaharul se pun la fiert; dupa primul clocot se trage deoparte.
- 2 linguri cogniac
Cand s-a racit adaugam cognacul.


Ingrediente pentru pandispan:

  • 3 oua
  • 140 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 80 g faina
  • 1 lingurita de drojdie instant
  • 2 linguri de apa
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdia dizolvata in apa, apoi vanilia si faina. La sfarsit, amestecand foarte incet, adaugam albusurile batute spuma.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata) in jur de 15 minute.
Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa.
Se lasa asa pana se raceste.

Crema
  • 200g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri coginc (sau esenta de brandy)
Se freaca untul, ouale in bain marie se bat cu zaharul pudra pana se ingroasa si se lasa la racit.
Cand s-a racit se ametesca incet in unt, apoi se adauga cacaoa si la sfarsit, cognacul.

Glazura
  • 100g ciocolata neagra
  • 75 g frisca lichida (smantana degresata)
  • 25 g zahar pudra
Ingredientele se fierb in bain marie. E proportia perfecta pentru o glazura fina-fina.

Cum montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece.
©Hilda Tudor

 

Sursa: Rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata