Sunteti in categorie: Psihologie

Agresivitatea la copii

agresivitatea la adolescentiO serie de cercetari efectuate au pus in evidenta urmatorul lucru: copiii care urmaresc desene animate care contin scene de violenta devin mai agresivi in interactiunile lor cu colegii, in timp ce copiii care urmaresc desene animate fara scene de violenta au un comportament care nu prezinta schimbari in nivelul de agresivitate interpersonala.

Fetele tind sa imite comportamentul agresiv mult mai putin decat baietii, iar pe de alta parte, majoritatea rolurilor agresive urmarite la televizor sunt masculine, fetele avand o probabilitate mult mai mica de a gasi modele agresive pe care sa le imite. In schimb, la baieti, cercetarile arata ca urmarirea violentelor televizate amplifica comportamentul agresiv, mai ales la copiii foarte mici.

Cum influenteaza mass-media copiii
Cu toate ca aceste lucruri sunt evidente, mass-media devine din ce in ce mai violenta si diversa, incluzand acum si mass-media interactiva, ca jocurile video. Este stiut faptul ca adolescentii, copiii si studentii (in special baietii) petrec foarte mult timp jucand jocuri video violente.

Jocurile violente si psihologia copiilor
Jucatul acestor jocuri violente creste frecventa gandurilor si sentimentelor agresive si nivelul de activare fiziologica, reducand frecventa comportamentului prosocial de intrajutorare.

Parintii ar trebui sa fie mai responsabili si sa urmareasca mai cu atentie tipul de programe vizionate de copil la televizor sau jocurile video pe care le joaca copilul. Parintii au un rol foarte important in modelarea comportamentului copiilor; daca ei se comporta agresiv, copiii vor fi inclinati sa faca la fel.

©Psihoterapeut Paul Apostica

Clinica Aquamarin
Bd. Decebal nr.6, sect.3 (zona Piata Alba Iulia ).
Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.
contact@aquamarin.ro
www.aquamarin.ro 


 

Sursa: Agresivitatea la copii