Sunteti in categorie: Sarcina

Avortul spontan in sarcina extrauterina

Intr-o sarcina extrauterina exista mari sanse sa se ajunga la un avort spontan, pentru ca singurul loc propice in care se poate dezvolta un ovul fecundat este uterul. Un avort spontan este similar cu o pierdere de sarcina.

Pentru ca ovulul nu se poate dezvolta, organismul il respinge si astfel apare avortul spontan.
Daca nu intervine avortul spontan, ovulul fecundat se dezvolta in zona respectiva. In cazul unei sarcini extrauterine pacienta se va confrunta cu cateva simptome de graviditate, care includ intarzieri ale menstruatiei si dureri abdominale. Toate femeile care se confrunta cu aceste simptome ar trebui sa consulte imediat un medic. Daca ovulul fecundat se dezvolta intr-una din trompele uterine, la un moment dat aceasta s-ar putea rupe si astfel apar sangerarile interne. Intr-o astfel de situatie se recomanda operarea imediata.

Sarcina extrauterina: tratament
Pana la ora actuala oamenii de stiinta nu au reusit sa gaseasca o modalitate de plasare a ovului fecundat din cazul unei sarcini extaruterine in uter. Tocmai de aceea tratamentul pentru o sarcina extrauterina presupune o operatie prin care se indeparteaza ovulul fecundat.
Daca fatul se dezvolta in trompa uterina, atunci exista sanse mari sa se ajunga la extirparea trompei uterine. Se poate incerca recuperarea respectivei trompe uterine, dar in aceasta situatie exista riscul aparitiei unei infectii sau a unei alte sarcini extrauterine. Extirparea unei trompe uterine nu duce la infertilitate.

Un articol de Stefania Florescu

 

Sursa: Avortul spontan in sarcina extrauterina