Sunteti in categorie: Gastronomie

Pastrama

Cum se prepara pastrama, reteta de pastrama de oaie, reteta pastrama de ied, retete pastrama de capra, reteta de pastrama ciobaneasca, pastrama ca la oieri, cum se face pastrama, pastrama de miel, retete pentru gratar, retete pentru paste, retete de pasti, retete carne de miel
De ce ai nevoie ca sa prepari o pastrama cu care sa iti delectezi familia sau invitatii la o ocazie deosebita sau doar daca faci un gratar intre prieteni?
Nu de multe ingrediente, insa rezultatul va depasi orice asteptare...
Uita de pastrama din comert - dupa cum ai vazut unii comercianti folosesc carne expirata sau chiar stricata pe care o spala, o pun intr-un bait de chimicale si arome care mai de care mai falsa si mai sarata si ti-o vand pe post de pastrama.
Nu risca sa te imbolnavesti, mai bine fa-ti acasa reteta de pastrama, pe principiul "stiu de pun in oala:. Reteta de pastrama este delicioasa! Aromele naturale si mirosul de fum o fac irezistibila!

Ingrediente pentru pastrama
- coaste sau but : carne de miel, oaie, capra, ied, porc
- usturoi
- piper negru proaspat macinat
- ardei iute rosu uscat
- sare mare (grunjoasa)
- cimbru


Cum se prepara pastrama
Pisezi usturoiul cu cimbrul, ardeiul iute, sarea grunjoasa si piperul si faci ungi carnea bine de tot pe toate partile.
Pui carnea intr-un recipient bine inchis si o lasi in frigider, pe raftul de sus, cel putin 4-5 zile.
Nu te speria, nu-si schimba proprietatile organoleptice, trebuie doar sa intre bine aromele in ea, de aceea se lasa la maturat.

Cum se gateste pastrama
Pune carnea pe gratar, pentru ca la tigaie nu e asa de buna
Si sa nu comiti pacatul sa consumi aceasta minunatie fara un pahar de vin rosu, sec, de preferat un cabernet.
Pofta buna!

 

Sursa: Pastrama