
De ce ai nevoie ca sa prepari o pastrama cu care sa iti delectezi familia sau invitatii la o ocazie deosebita sau doar daca faci un gratar intre prieteni?
Nu de multe ingrediente, insa rezultatul va depasi orice asteptare...
Uita de pastrama din comert - dupa cum ai vazut unii comercianti folosesc carne expirata sau chiar stricata pe care o spala, o pun intr-un bait de chimicale si arome care mai de care mai falsa si mai sarata si ti-o vand pe post de pastrama.
Nu risca sa te imbolnavesti, mai bine fa-ti acasa reteta de pastrama, pe principiul "stiu de pun in oala:. Reteta de pastrama este delicioasa! Aromele naturale si mirosul de fum o fac irezistibila!
Ingrediente pentru pastrama
- coaste sau but : carne de miel, oaie, capra, ied, porc
- usturoi
- piper negru proaspat macinat
- ardei iute rosu uscat
- sare mare (grunjoasa)
- cimbru
Cum se prepara pastrama
Pisezi usturoiul cu cimbrul, ardeiul iute, sarea grunjoasa si piperul si faci ungi carnea bine de tot pe toate partile.
Pui carnea intr-un recipient bine inchis si o lasi in frigider, pe raftul de sus, cel putin 4-5 zile.
Nu te speria, nu-si schimba proprietatile organoleptice, trebuie doar sa intre bine aromele in ea, de aceea se lasa la maturat.
Cum se gateste pastrama
Pune carnea pe gratar, pentru ca la tigaie nu e asa de buna
Si sa nu comiti pacatul sa consumi aceasta minunatie fara un pahar de vin rosu, sec, de preferat un cabernet.
Pofta buna!