Ne-am gandit sa iti prezentam o reteta de piure de cartofi cu adevarat gustos si cu o consistenta adecvata.
Iata de ce ai nevoie pentru prepararea unui piure de cartofi care poate fi o garnitura potrivita pentru o friptura cu sos sau carne la gratar.
Ingrediente pentru prepararea piureului de cartofi
- cartofi albi
- sare
- unt proaspat
- lapte
Cum se prepara un piure de cartofi delicios
Curatati de coaja cartofii, taiati-i in cuburi de 2-3 cm pe latura.
Intr-o cratita puneti apa la fiert in care adaugati una-doua ligurite de sare grunjoasa.Cand apa da in clocot, puneti cubuletele de cartofi. Lasati sa fiarba la foc mic, in cratita acoperita - apa trebuie sa acopere cartofii.
Din cand in cand incercati cartofii cu o furculita. Daca cartofii se sparg cand bagati furculita in ei, inseamna ca sunt aproape gata. Daca incep sa se faramiteze e semn ca au fiert de-ajuns.
Scurgeti toata apa din cratita, adaugati cateva cubulete de unt peste cartofii fierbinti si pasati-i cu o furculita sau cu instrumentul de pasat.
Operatiunea de face cat cartofii sunt fierbinti.
Puneti laptele la incalzit intr-un ibric si adaugati-l peste cartofii pasati cand laptele a ajuns la punctual de fierbere.
Daca puneti laptele rece, piureul va capata o culoare gri neplacuta si nu va mai fi pufos, ci cleios. Potriviti de sare.
Pofta buna!