
Dragile noastre, va prezentam aici o altfel de reteta de friptura de miel pentru Paste. Friptura de miel cu menta este delicioasa si daca aveti inscris cuvantul "gurmanda" in codul vostru genetic, incercati-o.
Bonus la aceasta reteta de Paste: mirosul de oaie nu se simte.
Ingrediente pentru friptura de miel cu menta- 1kg si jumatate de carne de miel (pulpa, spata, ce aveti)
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 pahar de vin vechi alb
- 1 lingurita de mustar
- sucul de la 2 lamai
- 1 crenguta de menta proaspata
- ulei de masline (sau de floarea-soarelui)
- sare
- piper
Cum se face friptura de miel cu mentaCarnea pregatita de a fi pusa la cuptor se pune intr-o tava si se asezoneaza cu piper si sare, tava fiind unsa cu ulei.
Daca vreti de masline, daca nu, se poate folosi orice fel de ulei.
Intr-un vas se piseaza bine usturoiul, ceapa si jumate din menta.
Se adauga uleiul de masline, cam 1 lingura, vinul, sucul de lamaie, mustarul si se amesteca bine. De asemenea, se mai adauga un pic de piper si sare
Se unge carnea cu acest preparat si se lasa la macerat cel putin 2 ore.
Apoi se toaca restul de menta si se pune deasupra carnii.
Se introduce la cuptor, cuptor care a fost incalzit in prealabil.
Se lasa aici cam doua ore, la inceput la foc mai mic si apoi, cand carnea este aproape gata, la foc mai tare.
In acest timp se acopera din cand in cand carnea cu sucul din tava.