Sunteti in categorie: Sanatate

Anexita

Anexitele sunt cauzate de inflamatii ale trompelor uterine si ale ovarelor. Anexita se mai numeste si salpingo-ovarita sau metroanexita, pentru ca adesea inflamatia afecteaza in grade diferite atat uterul, cat si trompele uterine si ovarele. Leziunile caracteristice apar de obicei la una dintre trompele uterine (salpinge), ovarul fiind mai rar si in mai mica masura afectat de procesele inflamatoare. Leziunile anexelor sunt frecvent bilaterale, insa mai puternice doar intr-o parte.

Cum se manifesta anexita
Anexita se manifesta in formele acute prin dureri puternice in abdomen, stare febrila, secretii vaginale abundente sau hemoragii.
Intensitatea durerii in anexita variaza, uneori sunt bolnava resimte dureri surde, alteori extrem de violente si amplificate de efortul la urinare, la defecatie, etc.

Tratamente pentru anexita
Tratamentele recomandat de catre medici pentru a vindeca anexitele constau in antibiotice, calmante pentru dureri, vitamine. Se recomanda si repausul la pat si evitarea frigului.
In momentul in care vindecarea intarzie sa apara, medicii recomanda investigatii suplimentare.

Anexitele cronice
Anexita cronica se manifesta prin dureri acute in regiunea bazinului, dureri care pot fi unilaterale sau bilaterale. Durerile in anexite sunt frecvent asocitate frigului, oboselii, menstruatiei.

Contactele sexuale sunt dureroase, uneori urmate de sangerari postcoitale si nu arareori apar si tulburari ale ciclului menstrual.
Sterilitatea este una din urmarile des intalnite ale anexitelor (inflamatii genitale cronicizate). Tratamentul formelor de anexite cronice este de cele mai multe ori dificil si de lunga durata. De aceea este nesecar sa se ia masurile pentru a se evita imbolnavirea de anexita.

 

Sursa: Anexita