Sunteti in categorie: Gastronomie

Supa de pui greceasca

kotosoupasupagreceascapui_400_01
Ingrediente necesare pentru supa de pui greceasca (Kotosoupa)
- carne de pui (piept, aripi, gat, cobie, spinare)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- telina
- pastirnac
- orez
- piper proaspat risnit (optional)
- sare
- patrunjel proaspat

Pentru avgolemono :
- 2 oua
- zeama de lamiie proaspat stoarsa

Cum se prepara supa de pui greceasca (kotosoupa)
Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare dupa gust, se lasa sa fiarba, se spumuieste.
Legumele se fierb intregi . Cand carnea e aproape gata, se pune orezul sa fiarba si el.
Cand si carnea si orezul sint fierte, se scot legumele si se da de pe foc pentru vreo 10 minute. In acest timp se scot legumele si carnea, se indeparteaza oasele si carnea fara oase se pune inapoi in oala.
Apoi se acreste cu cu avgolemono.

Cum se face avgolemono: Se bat intr-un castron mai marisor ouale amestecate cu zeama de lamaie cu telul pina se fac spuma; se iau 1-2 polonice zeama de pui din oala si se amesteca cu spuma din castron si zeama astfel rezultata se pune inapoi in oala. In felul acesta supa de pui nu face "zdrente", ci doar se albeste.
Se mai da un clocot.
Se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel verde tocat fin si asezonata cu piper proaspat rasnit (pentru cine prefera).

 

Sursa: Supa de pui greceasca