Carnea de iepure este o sursa de proteine de buna calitate, iar gustul carnii de iepure, mai ales al iepurelui de camp, este deosebit. Te-ai intrebat probabil cum se prepara iepurele. De aceea, iti prezentam o reteta de friptura de iepure care nu necesita mult timp de pregatire si care poate constitui un fel de mancare special pentru o masa deosebita.
Ingrediente
1 spata de iepure
12-16 catei de usturoi (functie de cat de mare este iepurele)
10-12 cuburi de kaiser
1 pahar de vin rosu (200ml)
sare si piper
10 boabe ienibahar
2-3 foi de dafin
7 linguri de ulei
Cum se procedeaza
Spatele intreg al iepurelui se curata si i se fac "buzunarase" cu un cutin bine ascutit in care se introduc cateii intregi de usturoi si cubuletele de kaiser.
„Buzunarasele” se fac la o departare de aproximativ 2.5-3 cm cm unul de celalalt.
Punem spata impanata intr-o cratita sau intr-o tava mai inalta. Acoperim carnea cu apa, turnam si un pahar de vin rosu, potrivim de sare si piper (dupa gust), adaugam boabele de ienibahar, punem 2-3 foi de dafin si uleiul.
Bagam cratita in cuptorul preincalzit, la foc mic, acoperita cu o folie de luminiu.
Dupa ce carna este gata (se verifica din cand in cand, pentru ca durata de coacere depinde de cat de tanar este iepurele) scoatem cratita din cuptor, indepartam foaia de aluminiu si reintroducem friptura in cuptor pentru inca maxim10 minute la foc usor mai vioi, ca sa se rumneasca.
Ca garnitura se potrivesc cartofi noi copti separat. Se orneaza cu verdeturi la servire.
Friptura se serveste cu vin rosu sec.
Pofta buna!