Sunteti in categorie: Gastronomie

Ratatouille cu tofu la cuptor

retete vegetariene postFelul de mancare numite "ratatouille" este, de fapt, un tip de ghiveci frantuzesc. eLady.ro iti prezinta o retete de ratatouille mai... speciala.
Reteta este de post (vegetariana), economica, satioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente pentru ratatouille cu tofu la cuptor
- 3 ardei (rosu, galben si portocaliu) se taie in bucatie mai mari
- 100g ciuperci taiate in sferturi
- 1 sau 2 dovlecei (zucchini) taiati rondele
- 1 vanata taiata cuburi
- 4 rosii taiate in sferturi
- 250 g tofu ferm taiat cuburi
- 75ml ulei masline
- piper proaspat macinat
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 lingura de seminte de fenicul (optional)
- frunze de busuioc (optional)
- usturoi : se pune intreg, necojit (se cojeste dupa preparare; gustul usturoiului copt este nemaipomenit)

Cum se prepara ratatouille cu tofu la cuptor
Se incalzeste cuptorul bine (la 200 grade C).
Intr-o tava larga si putin adanca se aseaza legumele in asa fel incat sa fie un singur strat (acesta este un truc grozav de facut legume la cuptor, chiar si fara tofu).
Se stropesc legumele cu ulei si se pune piper din belsug.
Toate legumele trebuie sa fie bine unse cu ulei.
Se da tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, pana legumele sunt lejer rumenite.
Se pune totul intr-un platou pentru servit.
Se garniseste cu semintele de fenicul si cu busuioc.
Usturoiul copt se scoate din coaja, se amesteca cu uleiul ramas de la legume, putina sare, putin otet si se toarna tot sosul astfel obtinut peste legumele rumenite.

Hilda Tudor

 

Sursa: Ratatouille cu tofu la cuptor