Minestrone este o supa de legume groasa, traditionala din Italia. Uneori Minestrone contine paste fainoase sau orez.
Retetele traditionale au in compozitie ardei, boabe de fasole, ceapa, telina, morcovi, rosii. eLady.ro iti propune o reteta de minestrone cu tofu.
Ingrediente pentru minestrone cu tofu
- 2 linguri ulei masline
- 2 morcovi mijlocii taiati in cuburi mici
- 1 ceapa medie tocata
- 1 ridiche alba mica, curatat si taiata cuburi
- 675 ml supa de legume
- 675 ml sos de rosii
- 2 lingurite de sos pesto (busuioc, seminte de pin si ulei facute pasta)
- 250 g tofu ferm taiat in cuburi mici
- 2 ramuri de telina taiate marunt (sau telina radacina)
- 1 dovlecel mare
- 175g fasole verde, taiata in segmenti micuti
- 400 g de fasole boabe alba (sau de care aveti)
- parmezan ras pt servit
Cum se face miestrone cu tofu
Se soteaza in uleiul incins ceapa, morcovii si ridichea.
Se adauga sosul de rosii, apoi pesto si tofu. Se da in clocot, apoi la foc mic si sub capac se fierb 25 de minute.
Se adauga telina (daca-i radacina adugati-o la inceput), dovlecelul, cele doua feluri de fasole si mai lasati 15 minute sa fiarba la foc mic.
Varsati supa in boluri adanci si garnisiti cu parmezan ras.
Reteta de minestrone cu tofu se transforma intr-o reteta de post daca nu punem parmezan.
Pregatiti supa cu cateva ore bune inainte de a o servi sau chiar cu o zi mai devreme, pentru ca sa permiteti branzei tofu sa absoarba toate aromele.
Hilda Tudor