
De pe masa de Pasti nu poate lipsi ciorba de miel.
eLady.ro iti propune reteta de ciorba de miel din Dobrogea, reteta de ciorba de miel traditionala, folosita in gospodariile ciobanilor dobrogeni.
Daca iti place carnea de miel, cu siguranta vei aprecia aceasta reteta.
Nota: Ciorba de miel, alaturi de ciorba de burta, este un tip de ciorba in care nu se pun deloc rosii (indiferent de forma:proaspete, bulion, pasta sau suc).
Ciorba de miel trebuie sa fie verde. Doar este o reteta de primavara, nu?
Ingrediente necesare pentru ciorba de miel pentru Pasti- cap de miel
- coada de miel
- gat de miel
- oasele de la picioare (pentru gust)
- intestine de miel fierte dinainte separat
- telina
- pastrarnac
- morcov
- ceapa verde
- o legatura stevie
- loboda verde (o legatura mica)
- bors de putina
- patrunjel verde
- leustean verde
- sare
Cum se face ciorba de miel de PasteIn apa ramasa de la fierberea organelor pentru reteta de
drob de miel (ficat, plamani, inima, rinichi) se pun la fiert capul, picioarele si gatul.
Daca nu aveti asa ceva, carnea pentru ciorba de miel se pune direct in apa rece.
Cand da in clocot, se spumuieste bine pentru ca zeama sa ramana limpede.
Cand carnea este aproape gata (carnea de miel fierbe foarte repede in comparatie cu alte feluri de carne) se adauga zarzavaturile taiate cuburi.
Cand s-au fiert si zarzavaturile ciorba de miel se potriveste de sare (dupa gustul fiecaruia) si se adauga intestinele.
Intestinele trebuie fierte in prealabil separat intr-o alta apa cu putina sare, lasate sa se racoreasca si taiate in bucati de circa 5-6 cm lungime.
Se acreste cu bors de putina dupa gust si se serveste in farfurii in care ati pus patrunjel si leustean verde taiat fin.
Pofta buna!
Arunca o privire si la celelalte
retete pentru Paste propuse de eLady.ro!