
Carnea de miel este delicioasa, deosebit de frageda, are un usor efect laxativ.
Friptura de miel este un fel de
mancare traditionala de Paste.
Daca vrei sa incerci ceva nou, simplu si usor de preparat, incearca reteta propusa de eLady.ro pentru friptura de miel pentru Pasti.
Ingrediente pentru friptura de miel pentru Pasti - carne de miel (pulpa sau coaste)
- o capatana de usturoi
- cativa cartofi albi curatati de coaja (intregi)
- ulei
- sare
- pasta de tomate (sau bulion)
- piper boabe
- apa
- o priza mica de cimbru (circa 1/2 lingurita
Cum se face friptura de miel la tava pentru PasteSe pun carnea si cativa cartofi mici (intregi) intr-o tava.
Intr-o cana se pune apa, sarea (dupa gust) si se "desface" pasta de tomate.
Se pune sosul astfel obtinut peste carne, se adauga restul ingredientelor si se completeaza cu apa, in asa fel incit carnea sa fie acoperita mai bine de jumatate (in inaltime) de lichid si se da la cuptor la foc mediu spre mic.
Cuptorul trebuie infierbantat in prealabil.
Se verifica periodic sa nu ramana friptura fara apa.
Cand carnea este facuta pe jumatate, se intoarce carnea pe cealalta parte si se reintroduce in cuptor.
Cand este gata, se da cuptorul pentru cateva minute la foc mai puternic, pentru ca friptura de miel sa se rumeneasca frumos.
Friptura de miel se serveste la masa cu garnitura de salata verde (salata verde, ceapa verde, marar tocat, ridichi de luna) si o bucatica de telemea de oaie maturata.
Pofta buna!
Vezi si alte retete pentru Paste !