Sunteti in categorie: Gastronomie

Friptura de miel

Friptura de miel, cum se face Friptura de miel, Friptura de miel la tava, Friptura de miel la cuptor, retete cu miel, Friptura de miel pentru Paste, retete de Pasti, retete cu miel pentru Paste, cum se gateste mielul, friptura de miel, cum se fac efriptura de miel la tava, reteta friptura miel sau ied la cuptor
Carnea de miel este delicioasa, deosebit de frageda, are un usor efect laxativ.
Friptura de miel este un fel de mancare traditionala de Paste.
Daca vrei sa incerci ceva nou, simplu si usor de preparat, incearca reteta propusa de eLady.ro pentru friptura de miel pentru Pasti.

Ingrediente pentru friptura de miel pentru Pasti
- carne de miel (pulpa sau coaste)
- o capatana de usturoi
- cativa cartofi albi curatati de coaja (intregi)
- ulei
- sare
- pasta de tomate (sau bulion)
- piper boabe
- apa
- o priza mica de cimbru (circa 1/2 lingurita

Cum se face friptura de miel la tava pentru Paste
Se pun carnea si cativa cartofi mici (intregi) intr-o tava.
Intr-o cana se pune apa, sarea (dupa gust) si se "desface" pasta de tomate.
Se pune sosul astfel obtinut peste carne, se adauga restul ingredientelor si se completeaza cu apa, in asa fel incit carnea sa fie acoperita mai bine de jumatate (in inaltime) de lichid si se da la cuptor la foc mediu spre mic.
Cuptorul trebuie infierbantat in prealabil.
Se verifica periodic sa nu ramana friptura fara apa.
Cand carnea este facuta pe jumatate, se intoarce carnea pe cealalta parte si se reintroduce in cuptor.
Cand este gata, se da cuptorul pentru cateva minute la foc mai puternic, pentru ca friptura de miel sa se rumeneasca frumos.
Friptura de miel se serveste la masa cu garnitura de salata verde (salata verde, ceapa verde, marar tocat, ridichi de luna) si o bucatica de telemea de oaie maturata.
Pofta buna!
Vezi si alte retete pentru Paste !

 

Sursa: Friptura de miel