Iti prezentam o reteta de supa care este conforma cu regil de slabire Montignac.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 2 catei usturoi tocati marunt
- 1 bucata ghimbir dat pe razatoarea mica
- 1 lingurita praf de chimion in cruce
- 1 lingurita curcuma
- 1 /2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 2 conserve (425g) naut fiert sau 250-300g naut uscat
- 1/2 cana linte rosie
- facultativ: 1 conserva fasole rosie
- 1,25l supa (eventual instant)
- sucul de la 1 lamaie sau doua
- menta proaspata (se poate inlocui si cu menta uscata)
- 300-400g spanac congelat
- ulei de masline
Cum se prepara supa arabeasca de naut cu spanac
Se incinge uleiul intr-o oala mare, se prajeste ceapa, usturoiul, ghimbirul si condimentele. Se adauga supa, nautul, fasolea din conserva si lintea. Cand incep sa fiarba se pune si sucul de lamaie (incercati de gust dupa o lamaie, supa nu trebuie acra, ci usor acrisoara) si menta. Se acopera cu capac si se lasa la fiert cam 20 minute. Se pune si spanacul si se lasa la fiert pe foc mic pana-i gata si el. Se potriveste de gust de sare. La servit se presara ori cu menta, ori se pune coriandru tocat.
Daca se foloseste naut uscat, se pune la inmuiat, i se schimba apa si se fierbe. Se spumuieste. Intr-o tigaie separata se prajeste ceapa plus condimentele si se toarna in supa. In rest se face la fel.
O reteta de Karina Luana
Foto: Karina Luana