Sunteti in categorie: Retete de slabire

Omleta asiatica cu file de peste

retete montignac Omleta asiatica cu file de pesteOmleta asiatica cu file de peste, reteta Montignac, este o reteta potrivita pentru micul dejun sau chiar pentru cina.

Ingrediente necesare pentru omleta asiatica cu file de peste

  • 300g file de peste fara piele
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingura sos de soia conform
  • 1 bucata ghimbir curatat de coaja si dat pe razatoarea mica
  • 1 ardei iute tocat marunt (semintele scoase)
  • 4-5 oua (depinde de marime)
  • sare, piper
  • 2-3 cepe verzi (mai mici) tocate marunt
  • 1 lingura ulei

Cum se prepara omleta asiatica cu file de peste
Pestele se taie in fasii subtiri si se imprastie pe o farfurie care incape intr-o oala. Se stropeste cu sosul de soia si cu 1 lingurita de ulei de susan. Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se amesteca usor. Se pune oala (in care incape farfuria) cu un deget de apa in ea pe foc, se pune o cana cu fundul in sus in oala si cand apa incepe se fiarba se pune farfuria cu pestele peste cana. Se acopera cu un capac si se lasa asa 5 minute.
Se bat ouale, se sareaza, pipereaza, se aduga ceapa verde.
Se incinge uleiul cu lingurita de ulei de susan, se toarna ouale. Cand i s-a intarit fundul, se pun fasii de peste pe jumatate din ea, apoi se pliaza cu atentie. Se stropeste bine cu sosul din farfuria cu peste si se lasa sa traga un pic.
Se poate face si cu resturi de peste prajit dupa aceeasi metoda. Datul la aburi ajuta ca pestele sa nu fie prea uscat.

O reteta de Karina Luana
Foto: Karina Luana

 

Sursa: Omleta asiatica cu file de peste