
Probabil ca stiti cu toatele aceasta salata Montigac, dar tot v-o perezentam, pentru ca mare succes are aceasta reteta monti cu maioneza.
Elementul de noutate ar fi ca maioneza se face din tot oul (albus si galbenus impreuna).
Ingredeiente pentru salata Montignac de conopida cu maioneza- 1 conopida mica (sau broccoli)
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 1 lingurita mustar conform
- 1 catel de usturoi mare
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare si piper dupa gust
- verdeata de patrunjel tocata
Cum se prepara salata Montignac de conopida cu maioneza
Se pune in paharul pentru blender oul, mustarul si uleiul, toate deodata. Se amesteca la viteza mare cateva secunde (o sa va dati seama cand e gata).
Buchetelele de conopida cruda se dau pe razatoarea mare, mai putin cotoarele, deci numai partea de "inflorescenta". Apoi se adauga maioneza, usturoiul pisat, sucul de lamaie, sare, piper, verdeata si gata. Merge foarte bine cu o rosie.
Desi are maioneza, e foarte usoara si nu trebuie paine la ea.
Daca doriti, puteti adauga si sunca, ardei rosu tocat, etc.
O reteta de Leea Tatiana