Sunteti in categorie: Retete de slabire

Dovlecei umpluti cu spanac si ricotta

Credeai ca nu te poti bucura de ardei umpluti daca tii dieta Montignac? Iti prezentam o reteta noua, deosebita - si bonus! - e conforma!

Ingrediente pentru reteta Montiganc de dovlecei umpluti cu spanac si ricotta
  • 4 dovlecei mijlocii spre mari
  • 250g spanac congelat
  • 2-3 galbenusuri
  • 250g ricotta (urda)
  • 50-60g parmezan (sau Grana Padano sau cascaval) ras
  • 1 lingura faina de naut sau de soia
  • frunze de busuioc tocate
  • sare, piper
Cum se prepara reteta Montiganc de dovlecei umpluti cu spanac si ricotta
Dovleceii spalati se injumatatesc de-a lungul, jumatatile se taie in doua sau trei.
Se scobeste fiecare bucata, numai in mijloc, ca o barcuta.
Mijlocul scos se toaca.
Dovleceii se fierb in apa sarata 2-3 minute, apoi se lasa la racit. Intre timp se face umplutura: spanacul decongelat se stoarce bine si se toaca mare, apoi se amesteca cu mijlocul de dovlecel si celelalte ingrediente. Se umple bucatile de dovlecei si se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 20-30 minute.

O reteta de Karina Luana

 

Sursa: Dovlecei umpluti cu spanac si ricotta