Sunteti in categorie: Retete de slabire

Chiftelute, saratele, crackers Montignac

ckrackersmontiIti propunem o reteta Montignac care poate fi folosita ca aperitiv, gustare sau garnitura.
Ingrediente pentru chiftelute, saratele, crackers Montignac
  • branza de burduf (se poate folosi si telemea)
  • faina de naut
  • seminte de susan
Cum se prepara chiftelute, saratele, crackers Montignac
Se amesteca branza de burduf cu niste faina de naut si seminte de susan (multe). Cu toate ca se obtine un aluat sfaramicios, se pot forma cu mana "chiftelute" si praji la foc mijlociu intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cu cat le faceti mai subtiri, cu atat ies mai crocante.
Se pot manca ca atare, reci sau calde, sau ca aperitic in cadrul unui meniu. Sau ca garnitura la un alt fel de mancare Montignac.
Se mai poate folosi telemea in loc de branza de burduf, de nevoie si adauga si niste seminte de in.
Se pot face si in cuptor, chiar e mai bine asa, fara ulei. Ies ca niste crackers si se pot pastra intr-o cutie.

O reteta de Leea Tatiana
Foto: Karina Luana

 

Sursa: Chiftelute, saratele, crackers Montignac