
Reteta monti de iahnie de vinete este o reteta de origine greceasca pe care ne bucuram sa v-o pezentam.
Ingrediente necesare pentrui iahnie de vinete reteta Montignac- 4 vinete mijlocii
- sare, piper
- 1 ceapa tocata marunt
- 3 catei usturoi taiati in felii
- ulei de masline
- 1 lingura bulion
- 1/2 legatura patrunjel verde
Cum se prepara o iahnie de vinete (reteta Montignac)Usturoiul se freaca cu sare intr-un mojar (se pot turti feliile peste care s-a presarat sare si cu un cutit). Se incinge o oala, se pun circa 2 linguri de ulei in ea, se prajeste usor ceapa. Bulionul se amesteca cu niste apa, se adauga in oala cu usturoiul. Se toarna si o cana de apa. Se sareaza, pipereaza.
Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Vinetele se taie de-a lungul in felii. Se prajesc pe rand intr-o tigaie (cu sau fara ulei, cum vreti) pe ambele parti.
Cum este gata o sarja, se pune in sosul de rosii din oala. La urma se mai lasa la fiert in sos cam 20 de minute.
Se serveste presarata cu patrunjel verde tocat mic.
Se mananca calda sau rece.
O reteta de Karina Luana