Sunteti in categorie: Gastronomie

Saganaki la cuptor

Saganaki la cuptorDin ciclul retete grecesti va prezentam reteta de saganaki la cuptor. Insotita de o salata horiatiki (salata greceasca taraneasca) poate constitui un fel principal.

Ingrediente necesare pentru reteta de saganaki la cuptor
- branza feta
- ceapa taiata "din topor"
- masline (optional)
- ulei de masline
- ardei iute taiat pe lung
- ardei gras rosu si verde taiat rondele
- cateva felii de rosii taiate (pentru aspect)
- patrunjel verde pentru aspect.

Cum se prepara reteta de saganaki la cuptor
Seu unge o cratita mica cu ulei si se tapeteaza cu putina faina.
Se pun in cratita toate ingredientele, unele peste altele (branza la fund si inca un strat la suprafata), uleiul se adauga ultimul si se da la cuptor.
Se presara cu oregano si patrunjel verde pentru aspect.
In acelasi mod, numai ca in tigaie si fara sa tapetam tigaia de poate prepara si saganaki  la tigaie. Tigaia se acopera cu un capac si se prepara totul la foc mic.

 

Sursa: Saganaki la cuptor