Sunteti in categorie: Sanatate

Cum sa previi cancerul

Mai jos sunt cateva din recomandarile Forumului Alimentatie, Nutritie si Prevenirea Cancerului - Recomandari ce au la baza peste 4000 de studii stintifice si aproximativ 150 de specialisti din lumea intreaga. Aceste recomandari reprezinta un adevarat abecedar in lupta cu prevenirea cancerului.  

1. Treceti la o dieta preponderent vegetala, care sa contina cat mai multe fructe si legume, in acelasi timp reduceti consumul de alimente rafinate industrial.
2. Incercati sa va mentineti o greutate ideala pe tot parcursul vietii si limitati crestera in greutate la cel mult 5 kg peste greutatea normala.
3. Daca aveti un loc de munca care nu va solicita fizic, incercati sa va luati zilnic o ora pentru activitate fizica intensa, deoarece o plimbare cu bicicleta sau mersul vioi pe jos aduc beneficii majore atat corpului, cat si psihicului dvs.
4. Consumati zilnic fructe, legume si verdeturi.
5. Consumati zilnic o varietate cat mai larga de cereale integrale, leguminoase si radacinoase. Specialisti in nutritie spun ca sfecla rosie, varza rosie, morcovii, broccoli si telina sunt alimente care previn cu succes instalarea cancerului.
6. Evitati consumul de alcool.
7. Renuntati definitiv la fumat.
8. Limitati consumul de carne rosie, in special de carne de porc.
Puteti inlocui carnea rosie cu carne alba de peste sau de pui.
9. Limitati consumul de alimente grase, ouale (in special galbenusurile), branza grasa, smantana. Folositi in cantitati moderate uleiurile vegetale, peferati uleiul de masline pesat la rece.
10. Limitati consumul de alimente sarate, reduceti folosirea sarii la gatit si ca adaos la masa (la rosii, castraveti etc). Folositii doar mirodenii si condimente vegetale.
11. Nu folositi la gatit si nu mancati alimente care nu au fost pastrate corespunzator (un adevarat pericol il prezinta alimentele ce prezinta mucegai).
12. Consultati cu atentie etichetele produselor si verificati continutul de aditivi, (E-urile) evitatile pe cele periculoase.
13. Consumati cat mai putina carne fripta pe gratar. Carnea arsa contine foarte multe substante cancerigene, cea mai periculoasa substanta fiind benzopirena, un puternic agent cangerigen.
14. Preferati apa in locul oricarei alte bauturi.

Traducere si adaptare Adina Apostolache

 

Sursa: Cum sa previi cancerul