Testele de ovulatie va ajuta sa determinati perioada in care exista posibilitatea cea mai mare sa ramaneti insarcinata. Hormonul LH (Hormon Luteinic) se afla permanent in urina, nivelul acestuia crescand inaintea celei mai fertile zile din luna. Pentru planificarea sarcinii, este necesara descoperirea aparitiei nivelului cel mai ridicat al LH'ului (Hormonul Luteinic) si implicit momentul in care posibilitatea de ovulatie este cea mai mare. (Citat din prospectul Testului de Ovulatie "Minut").
Ce este testul de ovulatie?
Testul de ovulatie (fertilitate) este o analiza rapida prin care se urmareste identificarea hormonului LH (luiteinizant) din urina, fapt care permite anticiparea momentului ovulatiei.
Testul de ovulatie are o precizie de 99.9%. Functionaza ca si testele de sarcina, se colecteaza urina intr-un vas mic, perfect curat se introduce testerul in urina, iar citirea se face dupa 5-10 minute, conform instructiunilor de folosire ale testului. Aparitia a doua benzi roz in zona superioara dungii galbene indica faptul ca ovulatia va avea loc in urmatoarele 40 de ore. (valabil pentru testul Fertil Test).
Costul unui Test de Ovulatie este cuprins in general intre 4,5 RON - 20 RON
Metoda traditionala de aflare a ovulatiei
Metoda traditionala de anticipare a ovulatiei este masurare temperaturii vaginale, pentru ca in perioada ovulatie aceasta creste. Solicitati medicului ginecolog un grafic pentru masurea zilnica a temperaturi.
Temperatura se masoara dimineata inainte de a va da jos din pat si pe nemancate. Temperatura se noteaza pe grafic pe perioada a trei cicluri menstruale.
Pentru ca rezultatele sa fie cat mai concludente folositi acelasi termometru pentru masurarea temperature vaginale.
In prima parte a ciclului menstrual, din prima zi cand incepe menstra si pana in a 14 a zi, temperatura este de 36.2-36.6°.
Dupa a 14 a zi, temperatura incepe sa creasca la 36.8-37.4° si aceasta se intampla datorita progesteronului, hormon ce creste vertiginos dupa ovulatie.
Femeia este fertila timp de 3 zile de la ovulatie pentru ca spermatozoizii nu pot supravietui mai mult.
Un articol de Stefania Florescu