Va prezentam o reteta simpla de piept de pui la gratar, masa ideala cand incercati sa pierdeti cateva kilograme, pentru ca reteta se incadreaza in categoria mancarurilor sarace in grasimi.
Pieptul de pui este o carne alba al carei consum este des intalnit in recomandarile nutritionistilor.
Ingrediente:
- 4 piepti de pui dezosati
- 2 linguri de usturoi pisat
- 2 linguri de cimbru taiat fin
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 1 lingura de piper proaspat macinat
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Puneti bucatile de piept de pui intr-un recipient de sticla putin adanc. Se asezoneaza cu cimbrul, usturoiul, piperul, zeama si coaja rasa de lamaie, uleiul si praful de sare. Ungeti bine pieptii de pui, peste tot cu condimentele.
Curatati gratarul. Dupa ce gratarul este curat, ungeti-l folosind un servet de bucatarie din hartie, imbibat cu ulei. Infierbantati bine gratarul. Asezati bucatile de piept pe pui cu pielea in jos pe gratarul incins. Din cand in cand intoarceti bucatile de piept de pui, pana acestea se fac bine si se rumnesc usor.
Acest fel de mancare este excelent cu o garnitura de legume pe gratar sau salata de verdeturi si cartofi copti.
Pofta buna!