
Pentru sarbatorile de iarna, pentru cand vrei sa prepari una dintre
retete pentru Craciun sau Paste,
dulciurile sunt favoritele tuturor. De aceea, eLady, ro va prezinta o noua reteta speciala.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie
Ingrediente
1 1/4 cani unt
2/3 cani zahar alb
1 esenta vanilie
2 cani faina alba
1 varf de cutit sare
1/2 cana cacao pudra
2 cani nuca macinata
1/2 cana de zahar pudra
Cum se reparara bulgari de ciocolataIntr-un vas mediu se amesteca cu mixerul untul cu zaharul si sarea pana compozitia devine usoara si pufoasa, se adauga esenta de vanilie;
Se cerne usor peste compozitie faina si cacao si se amesteca de jos in sus. Se adauga nuca, se acopera si se lasa sa se odihneasca 2 ore la racoare;
Se preincalzeste cuptorul. Din compozitia racita se fac bulgarasi de 3 cm diametru care se pun in tavile de copt neunse la 5 cm distanta una de alta. Se coc cca 20 minutes in cuptor la foc mediu-mic.
Se scot din cuptor, se racesc si se dau prin zahar pudra sau nuca de cocos razuita.