Sunteti in categorie: Gastronomie

Bulgari de ciocolata

retetcraciun paste retete ducliuri prajituri ciocolata
Pentru sarbatorile de iarna, pentru cand vrei sa prepari una dintre retete pentru Craciun sau Paste, dulciurile sunt favoritele tuturor. De aceea, eLady, ro va prezinta o noua reteta speciala.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie

Ingrediente
1 1/4 cani unt
2/3 cani zahar alb
1 esenta vanilie
2 cani faina alba
1 varf de cutit sare
1/2 cana cacao pudra
2 cani nuca macinata
1/2 cana de zahar pudra

Cum se reparara bulgari de ciocolata
Intr-un vas mediu se amesteca cu mixerul untul cu zaharul si sarea pana compozitia devine usoara si pufoasa, se adauga esenta de vanilie;
Se cerne usor peste compozitie faina si cacao si se amesteca de jos in sus. Se adauga nuca, se acopera si se lasa sa se odihneasca 2 ore la racoare;
Se preincalzeste cuptorul. Din compozitia racita se fac bulgarasi de 3 cm diametru care se pun in tavile de copt neunse la 5 cm distanta una de alta. Se coc cca 20 minutes in cuptor la foc mediu-mic.
Se scot din cuptor, se racesc si se dau prin zahar pudra sau nuca de cocos razuita.

 

Sursa: Bulgari de ciocolata