Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Decoratiuni de Craciun si Anul Nou

traditii de anul nou, ARANJAMENTE AN NOU. aranjamente pentru CRACIUN
1. Prima data fa-ti un plan sau o tema pentru decoratiunile de Craciun. Nu te costa nimic sa ai un plan bun, mai ales cand urmezi idei cu buget limitat, acest lucru iti uneste ideile si face ca tot de realizezi sa isi atinga scopul si sa fie cat mai personal. Cateva teme pentru decoratiuni de Craciun sunt: Craciunul intr-o cabana rustica, Craciunul in tara jucariilor, Mos Craciun, oameni de zapada, clasic si lista poate sa continue.


2. Faceti ghirlande din pasla. Taiati forme miniaturale specifice Craciunului din pasla, mini ciorapi, manusi, frunze, insirati-le pe o sfoara folosind ac si ata, sau ata de pescuit si atarnati-le prin toata casa. Nu uitati ca atunci cand legati fiecare forma sa faceti un nod pentru a impiedica rasucirea formei. Daca nu va place sa coaseti puteti folosi si lipici. Puteti folosi orice fel de material care este prea mic pentru a folosi la altceva.

3. Puneti lumari in borcanele pe care nu le mai folositi, legati o panglica rosie in jurul gurii borcanului si veti avea o lumanare frumoasa cu farmecul Craciunului. Rostogoliti lumanarea prin frunze de menta faramitate, nuci sau chiar nisip.

4. Faceti o colectie de Craciun, aceasta poate o traditie frumoasa pe care o poti incepe in casa ta. O colectie de jucarii de exemplu poate fi o amintire foarte placuta despre Craciunurile petrecute in familie, mai ales pentru copii. Puteti incerca sa creati impreuna cu familia o noua decoratiune de Craciun. Puteti achizitiona din magazine figurine din ceramica foarte dragute si potrivite ca decoratiuni pentru Craciun fara sa coste prea mult. Nu uita ca aici amintirile sunt cele mai importante nu obiectele scumpe.

5. Daca vrei ca decoratiunile tale de Craciun sa fie pe tema tara jucariilor, incearca sa cumperi ursuleti si papusi din material textil sau plus. Spala-le intr-o fata de perna si apoi usuca-le, dupa care leaga-le cu fundite si materiale imprimate specific Craciunului. Grupati-le sub brad si puneti-le in brate cutii de cadouri in miniatura.

6. Asezati cateva bile de sticle intr-un bol impreuna cu cateva fire de verdeata sau cateva fundite ramase. Daca nu aveti boluri (ne aflam totusi in perioada sarbatorilor) incearcati sa faceti o cutie, apoi imbracati-o cu hartie colorata sau acoperiti-o folosind material textil si lipici.

7. Fotografiile decorate ca si cadourile de Craciun si atarnate pe perete sunt de mare efect. Nu trebuie neaparat sa le puneti in toata casa, poate la intrare sau chiar in sufragerie.


8. Atarnati ramuri verzi sau ornamente de bratele candelabrelor, cu o fundita rosie de Craciun, avand grija sa nu atarne prea mult.

9. Creati propriile etichete pentru cadouri din hartie ramasa de la cadouri de exemplu. Nu este o idee noua dar dati putina originalitate prin lipirea unor forme din hrtie colorata, scrieti numele cu pix auriu.

10. Desenati cu vopsea stele sau alte forme specifice Craciunului pe fereastre. Adaugati o lingurita de sapun lichid peste vopsea acrilica (alb sau auriu metalic), iar dupa sarbatori veti putea sa o spalati de pe geam folosind solutie de curatat. Folositi un burete care nu zgarie ca sa nu zgariati geamul.

Aveti acum zece idei necostisitoare pentru decoratiuni de Craciun. Nu uitati ca cel mai important motiv pentru care sarbatorim este pentru ca suntem impreuna cu
familia de Nasterea Domnului!

 

Sursa: Decoratiuni de Craciun si Anul Nou