Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Pomul de Craciun

impodobirea pomului de craciun, preturi brazi craciun, pomul de Craciun, impodobirea pomului de craciun
Nu ai ales inca bradul de Craciun? Atunci este timpul sa te grabesti, pentru ca mai este doar putin timp pana ce Mos Craciun vine sa lase cadourile sub pom.

Sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus Hristos a fost dintotdeauna un prilej de bucurie atat pentru adulti, cat si pentru copii. Pregatirile pentru Craciun incep insa cu mult inainte de sarbatoarea propriu-zisa. Alegerea si impodobirea bradului sunt un obicei iubit de catre toti membrii familiei, de aceea nu este recomandat sa lasi pe ultima suta de metri achizitionarea pomului de Craciun sau a decoratiunilor pentru brad.

Daca vrei sa te bucuri de un brad natural, trebuie sa stii ca preturile sunt destul de piperate. Pretul unui pom de Craciun porneste de la 70 de lei si poate depasi 150 de lei, in functie de inaltimea bradului. Inainte de a-l achizitiona, ar fi bine sa vezi ce accesorii ti-au ramas de anul trecut. Fa-ti o lista cu ce mai trebuie cumparat si apoi aduna cu pretul bradului, pentru a sti exact cat trebuie sa scoti din buzunar pentru pomul de Craciun. Instalatia electrica, globuletele, beteala inseamna cheltuieli mai multe. Bineinteles ca preturile acestora variaza si in functie de firma de unde alegi sa iti faci cumparaturile.

Brad natural sau artificial?
Daca la un magazin care are preturi pornind de la un leu /produsul un set de globuri costa aproximativ patru lei, intr-un butic cu mai multe pretentii costurile pot urca si pana la sapte lei pentru un singur glob. Cei care nu au pastrat sau s-au plictisit de instalatia de anul trecut mai trebuie sa scoata din buzunar cel putin sapte lei. Dulciurile nu pot lipsi nici ele dintr-un brad impodobit. O punga de bomboane de pom care cantareste 500 de grame poate costa intre 3,7 si 13 lei, in functie de marca preferata.

In caz ca bugetul nu iti permite sa achizitionezi un brad natural, puti lua unul artificial. Pentru acestia preturile sunt mult mai accesibile. In plus, un brad artificial poate fi folosit mai multi ani la rand. De asemenea, beteala si globurile pot fi inlocuite de decoratiuni realizate din hartie creponata.

O data bradul instalat, Mos Craciun trebuie sa inceapa pregatirile pentru a-si umple desaga. Pentru a nu pierde prea mult timp stand la cozi interminabile, este recomandat sa incerci sa cumperi toate cadourile in prima parte a saptamanii viitoare. Unele magazine, care comercializeaza articole vestimentare, au venit in ajutorul lui Mos Craciun si au facut deja reduceri cu pana la 30%. Atentie insa, respectivele produse sunt disponibile in limita stocului, asa ca daca vrei sa profiti de reduceri trebuie sa te grabesti.

Ce nu stii despre Craciun
- Craciunul a fost stabilit ca sarbatoare oficiala in anul 325 de primul imparat roman crestin, Constantin cel Mare.
- Primul brad decorat a aparut in Statele Unite ale Americii la jumatatea secolului 19.
- La inceputuri, brazii erau decorati cu meresi nuci poleite, ba chiar si cu si prajituri.

Discuta cu noi despre Craciun pe forum.

 

Sursa: Pomul de Craciun