Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete dietetice: Salata libaneza "Fattoosh"

bucatarie libaneza, reteta din Liban, calorii putine, mancare dietetica, cura de slabire, diete de slabitAceasta reteta libaneza de salata este foarte usor de preparat. Salata Fattoosh este bogata in fibre si vitamine si are un efect racoritor in zilele toride de vara.
V-o recomandam, pentru ca daca o veti pregati o data, veti dori sa repetati cu siguranta experienta.

Ingrediente:
1 capatana de salata mare (laptuca) taiata fin in fasii de 2-3 cm latime
3 rosii medii bine coapte dar tari (taiate in felii mari)
1/3 cana patrunjel (taiat foarte mare)
1 morcov mic si feliat mari (optional)
1/4 cana ceapa verde (taiat foarte mare)
1/4 cana de frunze de menta (foarte fin taiata )
1/4 cana ulei de masline extra virgin
1/4 suc de lamaie (mai mult sau mai putin, in functie de gust) sau 1/4 cana suc de rodie
1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin, in functie de gust)
1/4 lingura de piper negru proaspat macinat
1/2 lingura de sumac (optional)
1 lipie (paine) prajita taiata in cuburi mari (poate fi inlocuita de crutoane)

Mod de preparare:
Puneti laptuca (salata verde) si adaugati toate ingredientele, exceptand uleiul si painea. Amestecati usor si bine. Acoperiti bolul si dati la racit cel putin o ora inainte de a servi salata fatoosh. Uleiul si painea se adauga numai inainte de momentul servirii, pentru ca salata verde sa nu se vestejeasca si painea sa nu se inmoaie.

Nota: Sumacul (Sumak) ”Rhus coriaria” este un condiment care se obtine din fructele unui arbust salbatec care creste in zona mediteraneana, in special in Sicilia, sudul Italiei, o parte a Orientului Mijlociu si des intalnit in Iran.
Sumacul este un ingredient esential in bucataria araba, fiind preferat sucului de lamaie, pentru gustul sau acrisor si pentru proprietatile sale astringente.

 

 

 

Sursa: Retete dietetice: Salata libaneza "Fattoosh"