Aceasta reteta libaneza de salata este foarte usor de preparat. Salata Fattoosh este bogata in fibre si vitamine si are un efect racoritor in zilele toride de vara.
V-o recomandam, pentru ca daca o veti pregati o data, veti dori sa repetati cu siguranta experienta.
Ingrediente:
1 capatana de salata mare (laptuca) taiata fin in fasii de 2-3 cm latime
3 rosii medii bine coapte dar tari (taiate in felii mari)
1/3 cana patrunjel (taiat foarte mare)
1 morcov mic si feliat mari (optional)
1/4 cana ceapa verde (taiat foarte mare)
1/4 cana de frunze de menta (foarte fin taiata )
1/4 cana ulei de masline extra virgin
1/4 suc de lamaie (mai mult sau mai putin, in functie de gust) sau 1/4 cana suc de rodie
1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin, in functie de gust)
1/4 lingura de piper negru proaspat macinat
1/2 lingura de sumac (optional)
1 lipie (paine) prajita taiata in cuburi mari (poate fi inlocuita de crutoane)
Mod de preparare:
Puneti laptuca (salata verde) si adaugati toate ingredientele, exceptand uleiul si painea. Amestecati usor si bine. Acoperiti bolul si dati la racit cel putin o ora inainte de a servi salata fatoosh. Uleiul si painea se adauga numai inainte de momentul servirii, pentru ca salata verde sa nu se vestejeasca si painea sa nu se inmoaie.
Nota: Sumacul (Sumak) ”Rhus coriaria” este un condiment care se obtine din fructele unui arbust salbatec care creste in zona mediteraneana, in special in Sicilia, sudul Italiei, o parte a Orientului Mijlociu si des intalnit in Iran.
Sumacul este un ingredient esential in bucataria araba, fiind preferat sucului de lamaie, pentru gustul sau acrisor si pentru proprietatile sale astringente.