Consumul papadiei este recomandat in afectiunile provocate de dezechilibre glandulare.
Papadia este recomandata in boli ale ficatului, pentru ca substantele pe care le contine maresc secretia biliara si ajuta la normalizarea circulatiei sanguine, au efecte diuretice si ajuta considerabil in curele de detoxifiere pentru eliminarea toxinelor.
Din aceste motive va prezentam o reteta slovena de salata de papadie.
Ingrediente necesare:
- 300 gr de frunze foarte tinere de papadie, spalate si uscate
- 2 cartofi medii fierti, curatati de coaja si taiati in felii
- 1 ou fiert tare, taiat in felii
- 1 catel de usturoi pisat (sau mai mult daca va place)
- 2 linguri de ulei de dovleac sau 3 linguri de ulei de masline
- otet alb dupa gust
- sare si piper dupa gust
- o rosie taiata felii si 20 mieji de nuca (optional)
Mod de preparare
Puneti frunzele de papadie peste feliile de cartofi calzi, adaugati oul taiat.
Amestecati uleiul cu sarea, piperul si otetul si puneti-o peste salata.
Daca doriti, puteti adauga felii de rosii si miez de nuca.
Serviti cu paine proaspata de secara.