Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete Craciun: pifitie de porc

racitura piftie  de porc reteta retete craciun cum se face cum se prepara
Piftia sau racitura de porc nu poate lipsi de pe masa traditionala de Craciun.
Racoroasa si usturoiata, piftia (racitura) este unul dintre felurile traditionale de Craciun.

Categorie:  Retete de Craciun,Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 3 1/2 - 4 ore
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Revelion

Ingrediente pentru reteta de piftie de porc
cap de porc, limba, sorici, picioare si urechi de purcel, cateva bucatele pulpa cu tot cu sorici, oase de porc, o ceapa, un pastarnac, o morcov, o lingura sare, o capatana de usturoi.

Cum se face reteta de piftie (racitura) de porc
Se pun toate ingredientele la foc mic intr-o oala mare, plina cu apa, cu un praf de sare. Atentie, oala se lasa descoperita. Cand da in clocot, se aduna spuma foarte bine.
Cand carnea este aproape facuta sa pun si legumele, pentru ca racitura de porc sa aibe gust mai bun.
Cand s-au fiert si legumele, se scoate carnea care se aseaza pe platouri si in zeama se pune usturoiul batut bine. Zeama se mai lasa sa clocoteasca 5 minute, dupa care se stercoara si se pune in platouri peste carne.
Racitura se poate pune si in boluri pentru a forma portii.
Se da la rece si dupa 5- 6 ore, alteori chiar mai repede, se poate manca cu paine proaspata sau mamaliga.
Atentie: Nu turnati alta apa in oala decat cea pusa la inceput pentru ca piftia de porc nu se va mai inchega cum trebuie.
Bautura: Vin rose.

 

Sursa: Retete Craciun: pifitie de porc