"Gazpacho" este o supa-salata lichida, originara din regiunea spaniola Andaluzia.
Foarte apreciata de spanioli, „gazpacho” are la origini reteta de supa preparata in timpurile cand Spania era parte a lumii islamice, in Evul Mediu.
Supa "Gazpacho" este foarte usor de preparat, nu necesita fierbere si este foarte potrivita pentru zilele calduroase ale verii.
Ingrediente necesare:
- 1 ardei verde (poate fi iute sau gras), curatat de seminte si taiat
- 2 linguri de usturoi taiat fin
- 1 lingura pasta de tomate
- 4 cesti firmituri de paine (fara coaja)
- 1/4 cana cu otet rosu de vin
- 4 linguri de ulei de masline
- 4 cani de apa rece
- sare dupa gust
Cum se prepara "Gazpacho"
Amestecati castravetii, rosiile, ceapa, ardeiul verde, usturoiul si painea intr-un bol mare.
Pastrati o cantitate mica le legume pentru ornat.
Adaugati in bol apa, otetul si sarea.
Puneti in mixer pana obtineti un piure.
Dati la rece (in frigider) intr-un bol acoperit cu folie pentru cel putin doua ore.
Bateti bine uleiul de masline cu pasta de tomate si amestecati-l in supa.
Se serveste cu crutoane de paine prajita usor, pana devine aurie.
Inainte de servire, amestecati usor supa si ornati cu legumele pastrate.
Pofta buna!