Sunteti in categorie: Gastronomie

Fursecuri cu nuca de cocos

dulciuri craciun revelion paste on omastica zi de nastere sarbatori reteteIn fiecare an se fac fursecuri cu arome diferite, pentru ca la fiecare sarabatoare din viata noastra simtim nevoia sa ne indulcim. Iti prezentam mai jos o reteta de Fursecuri cu nuca de cocos care va placea tuturor.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere


Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g faina alba, 1 praf de copt, 1/4 lingurita sare, 1 pachet de unt nesarat sau margarina, 1 cana zahar tos, 2 oua, 1 esenta vanilie, 100 g nuci sau alune macinate, hartie de copt

Pentru crema:
1 plic praf budinca cu gust de vanilie, 4 linguri zahar, 500 ml lapte, 1 plic geletina, 2 linguri rom sau coniac, 100 g cocos razuit, 150 g unt, 50 g ciocolata pentru ornat sau zahar granulat colorat

Mod de preparare:
Se cerne faina, se lasa untul sa se inmoaie apoi se freaca cu mixerul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat ouale batute, laptele, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Cu mana data prin faina, se framanta un aluat potrivit de tare, se umple un sprit cu aluat, se pun fursecuri pe tava, tapetata cu hartie. Se coc la foc mijlociu timp de 15 minute. Se pune gelatina in 100 ml de lapte rece la inmuiat, se prepara budinca conform retetei de pe ambalaj. Se ia vasul cu budinca de pe foc, se adauga rom, 50 g nuca de cocos, gelatina topita si se omogenizeaza. Untul frecat spuma se incorporeaza cu lingura in budinca racotita, apoi se da totul la frigider cam 20 minute. Se unesc cate 3 fursecuri si se trec prin nuca de cocos.

 

Sursa: Fursecuri cu nuca de cocos