
De Craciun, alaturi de fripturi, caltabosi, toba, carnatis i fripturi pragatim prajituri, fursecuri,torturi, dulciuri de tot felul, inclusiv unele cu arome exotice. Atmosfera trebuie sa fi suficient de placuta, iar invitatii si familia sa se simta grozav, asa ca va duraceva pana sa prgatesti masa de Craciun... Noi, eLady,ro , te ajutam cu o reteta fantastica de fursecuri in forma de steluta, cu mirodenii si miere, care redau atat de bine pe cerul gurii atmosfera sarbatoreasca.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Retete pentru Revelion
Ingrediente pentru aproximatov 60 de fursecuri-steluta- 250 g. faina
- 125 g. unt
- 125 g. zahar
- 100 g. nuci macinate
- 1 ou
- 2 lingurite praf de copt
- 100 ml. miere
- 1 praf sare
- 1 lingurita scortisoara
- cuisoare, coriandru, anason, ienibahar
Cum se prepara stelutele pentru CraciunToate ingredientele se aseaza intr-un castron si cu mixerul se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie. Se lasa sa stea la frigider cca. 2 ore.
In final, aluatul se mai framanta o data si se intinde intre 2 folii transparente o foaie de 2-3 mm grosime.
Se incinge apoi cuptorul la 170 grade C. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei forme speciale, de plastic sau metal, se decupeaza stelute din aluat.
Se aseaza pe tavi si se coc la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.
Le puteti acoperi cu o glazura alba si orna cu bilute dulci argintii, pentru a reda mai bine atmosfera de Craciun.
Sfat: Intr-un cuptor cu flux de aer cald puteti coace concomitent cele doua tavi.
Ele se aseaza pe doua niveluri distantate.
Stelutele vor deveni minunat de crocante daca presarati pe hartia de copt migdale tocate si apoi asezati stelutele de aluat.