
Cand vine iarna si parca nici o haina pare ca nu este de ajuns pentru a ne proteja de ger, o cana de vin fiert pare sa fie cea mai buna solutie pentru a ne incalzi. Vii de afara inghetata, uneori plina de zapada avand senzatia ca parca toate iernile pamantului au intrat in tine si simti ca ti-a inghetat si inima...
Iata ca elady iti propune cateva retete de vin fiert.
Reteta de vin fiert1l vin rosu (dar se poate si cu alb daca nu este altul la indemana)
8 cuisoare
2 rulou scortisoara
coaja de la 2 lamai netratate chimic
500ml suc de mere (nu-i asa de tare cu sucul si-l face mai fructos)
6 linguri rase zahar
1-2 felii de portocala netratata chimic
5-6 cuisoare
Cum se face vinul fiertSe fierb condimentele in sucul de mere vreo 5 minute, la flacara mica, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se dizolva. Se adauga vinul si se incalzeste (NU fierbe!) la flacara mare. Feliile de portocale se impaneaza cu cuisoarele, se baga in oala dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Dupa vreo 5 minute e gata de baut: se scot condimentele din el si se serveste repede.
Reteta de vin fiert cu piperVin rosu sau alb (nu e nevoie sa fie de o calitate excelenta)
zahar (cam 3 lingurite rase pentru un pahar, 4 lingurite daca vinul este acrisor)
boabe de piper (2,3 boabe per cana)
scortisoara (citeva bucatele rupte, intregi)
Se pun toate ingredientele intr-o oala (preferabilinchisala culoare ininterior, mai ales daca vinul este rosu si se lasa pe foc pana aproape ca da in clocot. Se pune vinul strecurat in cani de pamant.