Sunteti in categorie: Psihologie

Are vreo importanta sexul persoanei?

sex, homosexuali, cupluri homosexuali, DISCRIMINARE, FAMILIE TRADITIONALA, VALORI SOCIALE, casatoria intre homosexuali, discriminare sexista, sexism, transgen, operatii schimbare de sex, psihologia homosexualilor, articole psihologie femeiUnii cred ca Utopia este un loc in care sexul persoanei nu are nici o importanta.

O serie de legiuitori, judecatori, juristi si educatori din America, Marea Britanie, Canada si din alte tari vor sa faureasca o lume libera de opresiune si ura. Vor sa promoveze o era a tolerantei si intelegerii. Doresc o societate in care toti sunt acceptati, unde nimeni nu este condamnat, unde fiecare se simte validat din punct de vedere emotional, unde nu mai sunt ranite sentimentele nimanui.

Aceasta suna ca un vis foarte nobil, dar versiunea lor la acest vis este de fapt un cosmar.
Este o lume in care delimitarea dintre barbatesc si femeiesc nu mai exista. Un loc in care nu doar ca este la fel de normal a fi homosexual sau bisexual ca a fi heterosexual, ci un loc in care fiecare persoana are la dispozitie o multitudine de optiuni, cu aprobarea deplina a intregii societati, pentru a se imbraca, actiona sau chiar de a exista biologic ca barbat, femeie sau orice intre cele doua. Un loc in care politistul, profesorul, preotul sau presedintele poate fi un barbat imbracat intr-o rochie, pe tocuri, si oricine are ceva de obiectat la o asemenea caricatura poate fi redus la tacere prin forta legii.

In aceasta lume utopica nu mai exista o presiune asupra tinerilor sa se casatoreasca, presiune asupra celor casatoriti sa ramana impreuna, presiuni asupra parintilor sa faca sacrificii pentru copiii lor, sau presiuni asupra copiilor sa recunoasca autoritatea parintilor. Cu alte cuvinte, o lume in care sunt subminati stalpii de rezistenta ai vietii de familie.

Promotorii acestei viziuni trec cu vederea, ignora, resping si ridiculizeaza orice dovada care indica erorile din gandirea lor. Iar in aceasta privinta, dovezile sunt cat muntii. Dovezi care indica diferente emotionale, biologice si mentale intre barbat si femeie. Dovezi care arata avantajele casatoriei traditionale atat pentru sot si sotie, cat si pentru societate in ansamblul ei, precum si costurile ridicate ale renuntarii la casatoria traditionala. Dovezi care arata deosebitele avantaje pe care le au copiii, la nivel de siguranta personala, rezultate la scoala, bine financiar, stabilitate emotionala, respect de sine si asimilarea intr-o viata de adult civilizata, pentru acei copii care cresc sub acelasi acoperis cu parintii biologici, o schema intemeiata pe o relatie puternica si stabila intre un barbat adult si o femeie adulta.
Totusi, acei indivizi care contesta aceasta realitate detin unele dintre cele mai puternice functii din lumea occidentala.

Aceasta este starea societatii umane, dupa zeci de ani in care s-a tot sapat la temelia familiei traditionale. Opinii care caracterizau candva marginea societatii isi croiesc acum drum in salile de judecata si camerele legislative. Pas cu pas, diferiti activisti lucreaza la transpunerea viziunii lor bolnave in realitate, promovand agresiv noi legi si umpland dosarele de caz cu noi precedente care le dau posibilitatea sa reduca la tacere orice observatie contrara lor.

Una dintre cele mai recente victorii ale lor a avut loc in statul California, in octombrie 2007. Guvernatorul statului a promulgat patru legi, dintre care trei incrimineaza comportamentul considerat discriminatoriu la adresa travestitilor, bisexualilor si homosexualilor (a patra lege le permite perechilor de homosexuali sa detina acelasi nume de familie, ca si cum ar fi casatoriti). In mod special, una dintre legi blocheaza finantarea de catre stat a oricaror organizatii care s-ar face vinovata de asemenea discriminare; o alta lege afirma ca nici o scoala publica nu poate promova o atitudine discriminatorie, iar o a treia lege le cere scolilor publice sa afiseze la vedere politici anti-discriminare.

In aceste legi, termenul "discriminare" este definit foarte larg si include orice atitudine la adresa cuiva, pe baza de "sex". Daca nu stiti ce inseamna astazi acest termen, noua lege californiana va explica. "Sexul... include identitatea sexuala, infatisarea sexuala si comportamentul sexual ale unei persoane, indiferent daca acestea sunt sau nu asociate in mod stereotip cu sexul innascut al acelei persoane". Cu alte cuvinte, daca Nelu vrea sa se rujeze, sa poarte dresuri tip plasa si sa-si spuna Neli, legea obliga acum pe toata lumea sa se faca ca acesta este un comportament absolut zdravan.

Discriminarea include acum orice actiune "perceputa" ca tratament diferit fata de un comportament "perceput" ca nespecific unui barbat sau unei femei. Include orice lucru care ar putea sugera ca un copil care locuieste cu tatal si cu mama sa biologica ar avea vreun avantaj fata de un altul care locuieste cu tatal sau homosexual sau cu mama sa lesbiana, care au mai multi parteneri/partenere. Ar putea include acele firme care ii trateaza diferit pe travestitii care se prezinta la interviuri pentru o slujba. Ar putea include o referire la familie intr-un manual de scoala, fara mentiunea ca familie inseamna si o pereche de homosexuali. Puteti fi sigur ca niste avocati zelosi abia astepta sa testeze noile legi pe niste "infractiuni" de genul acesta.

California este acum unul dintre cele noua state americane care au legi explicite impotriva discriminarii transsexualilor. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, in alte patru state vor fi in vigoare legi similare. Astfel, in ciuda bunului simt, confuzia sexuala este protejata acum prin lege, este asezata in aceeasi categorie de realitati biologice cu rasa sau sexul.

Implicatiile acestor legi sunt uriase. Universitatile din Statele Unite au acum camine, toalete si vestiare comune pentru baieti si fete; activistii transsexuali forteaza acum adoptarea unor asigurari de sanatate care sa acopere si tratamentul cu hormoni si interventiile pentru "schimbare de sex". Anul trecut, sistemul de adaposturi pentru saraci din New York, care ii separa pe barbati de femei, a inceput sa-i lase pe oameni sa decida care adapost doresc sa foloseasca, in functie de ceea ce se simt, barbat sau femeie. Unii activisti incearca sa deschida usa toaletei sau vestiarelor pentru fete pentru tot felul de Nelu-devenit-Neli. Astfel, pentru a proteja drepturile unui barbat care spune ca se simte mai bine ca femeie, legea este gata sa calce in picioare dreptul femeilor care se simt mai in siguranta in toaletele publice in care nu au cum sa patrunda barbati perversi.
Acesta este adevarul. Daca credeti cumva ca acesti activisti propovaduiesc toleranta, mai ganditi-va. Viziunea lor despre lume este una profund intoleranta. Ei cer ca lumea sa se conformeze gandirii lor.

Presiunile pentru drepturile transsexualilor aduc cu o misiune religioasa, menita a converti inima oamenilor. Aici, misionarii vor ca societatea sa se lepede de atasamentul ei "arhaic" fata de familia traditionala si sa devin adeptii cauzei travestismului, homosexualitatii si bisexualitatii. Numai o victorie completa ii poate multumi. Pana cand activistii nu-si realizeaza acest scop intunecat, fiecare individ, un adept convins, ei isi vor continua lupta folosind fiecare mijloc de presiune pe care-l au la indemana.

In aparenta, sa previi ca societatea sa-i "inoportuneze" pe cei nesiguri de identitatea lor poate suna ca un scop nobil. Insa solutia este cu mult mai rea decat boala. In loc sa-i ajute pe oameni sa-si depaseasca gandurile si inclinatiile care conduc la un comportament distructiv, depresiv si antisocial, activistii homosexuali ii incurajeaza si ii atata, in timp ce ii forteaza si pe ceilalti sa accepte. Pretinzand ca rezolva o problema, ei nu fac decat sa o amplifice inzecit.

Numeroase studii demonstreaza ca familia traditionala, formata dintr-un barbat si o femeie, reprezinta situatia ideala pentru cei implicati, si pentru societate, in general. Aceasta este realitatea, indiferent de cat vor unii sa afirme altceva, pentru a nu jigni sentimentele unora. Intr-adevar, in lumea noastra nefericita, dintr-o varietate de motive, multi oameni nu au acest ideal si nici nu-l pot dobandi. Totusi, realitatea ramane este in interesul si spre binele tuturor sa promovam acest ideal cat mai mult posibil.

Un articol de Bogdan Mateciuc

 

Sursa: Are vreo importanta sexul persoanei?