Sunteti in categorie: Sanatate

Ceaiul alb

Imparatii chinezi considerau ceaiul alb drept un ingredient al elixirului tineretii vesnice. Aici se ascunde un sambure de adevar, deoarece antioxidantii din ceaiul alb sunt de doua ori mai eficienti decat cei din ceaiul verde.
Ceaiul alb contine o concentratie mare de catehini.
Intr-un experiment american s-a demonstrat ca acesi compusi au inhibat dezvoltarea tumorilor de san, colon, ficat si prostata.

Unde se produce ceaiul alb
Acest ceai alb se obtine din planta Camellia Sinensis, care crese in zonele montoase inalte ale provinciei Fujian din sudul Chinei. Frunzele arbustului de ceai alb sunt culese manual, primavara devreme. Dar numai cele din partea superioara a fiecarui mugur sunt utilizate. Pentru a preveni oxidarea, frunzele de ceai alb sunt supuse mai intai unui tratament cu aburi, apoi sunt uscate rapid. Cele care prezinta semne de mototolire nu au ce cauta intr-o ceasca de ceai de calitate.

Tipuri de ceai alb
Exista patru tipuri de ceai alb:
Ming Mei – cu o culoare pala si cu un gust usor fructat
Bai Mu Dan – cu o culoare pala si un gust dulce
Yin Zen – cu o culoare pala si un gust racoritor
Silvery Pekoe – cu un gust delicat si un retrogust persistent

Ceaiul alb: Utilizari
Ceaiul alb are utilizari si in industria cosmetica. Ceaiul alb poate imbunatatii functia imunitara a celulelor pielii, protejandu-le de efectele nocive ale razelor solare. Antioxidantii reusesc sa favorizeze regenerarea celulelor de tip Langerhans, prezente in straturile superioare ale dermei, celule foarte vulnerabile la arsuri datorate expunerii la soare.
Acesia au un efect de revigorare asupra celulelor pielii, anihiland factorii de stres care duc la imbatranirea prematura a acesteia. Deoarece este produs in cantitati destul de mici, ceaiul alb este foarte scump.

Un articol de Mariana Dobrica

 

Sursa: Ceaiul alb